Fietsen

De fiets is een oerhollands vervoersmiddel en is niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. De fiets, en met name de elektrische fiets, is populairder dan ooit! Door met name de gewijzigde regelgeving in 2020 op het gebied van fiscaliteit, is het gebruik van de fiets ook voor zakelijke doeleinden zeer aantrekkelijk. Werkgevers kunnen met deze regelgeving op een éénvoudige en financieel aantrekkelijke manier een fiets ter beschikking stellen aan haar werknemers. Dit zorgt voor onder andere voor meer vitaliteit, een reductie in CO2 en minder parkeerproblematiek. Bij ikwilmobiliteit.nl weten wij alles omtrent de huidige wet- en regelgeving zodat u daar geen omkijken naar heeft. Door middel van onze Mobiliteitspas heeft u altijd inzicht in de kosten, deze worden overzichtelijk weergegeven in een online overzicht.

Zakelijke leasefiets

Verschillende fietsvormen

Door de fiscale regels die sinds 1 januari 2020 gelden, is onder andere het zakelijk leasen van een (elektrische) fiets interessant voor zowel werkgever als werknemer. Werkgevers kunnen budgetneutraal een leasefiets ter beschikking stellen en u betaald het leasebedrag als werknemer vanuit uw brutoloon. Hierdoor heeft u gemiddeld 35% voordeel ten opzichte van wanneer u zelf een fiets aanschaft. U heeft niet alleen een financieel voordeel, ook uw vitaliteit wordt verhoogd doordat u op de fiets naar de zaak komt. Daarnaast daalt de parkeerdruk en wordt de CO2  uitstoot verminderd. Iedereen komt in aanmerking voor de zakelijk leasefiets, ook als u bijvoorbeeld al een auto van de zaak least.

U heeft de keuze uit alle type fietsen: van e-bike tot speed-pedelecs, maar ook bakfietsen, racefietsen, mountainbikes en meer. Momenteel bestaat deze keuze uit ruim 200 verschillende merken, o.a. Gazelle, Batavus, Koga, Stromer, Urban Arrow, Giant, Trek, Cube, Kalkhoff en nog veel meer. Ook is de verzekering, onderhoud en hulp bij pech inbegrepen in het leasebedrag.

Meer weten over de regels omtrent het zakelijk leasen van een (elektrische) fiets? Neem hier contact op.

OV-fiets

Reist u met het openbaar vervoer en heeft u voor het laatste stukje van uw reis nog een fiets nodig? Dan huurt u deze makkelijk en snel op een van de 300 huurlocaties op stations. U regelt dit eenvoudig met de Mobiliteitspas. Ook het stallen van de fiets is een mogelijkheid die bekostigd kan worden met de Mobiliteitspas.

Swapfiets

Met de Swapfiets met u er zeker van dat u altijd een werkende fiets tot uw beschikking heeft voor een vast bedrag per maand. Wanneer uw fiets kapot is dan repareert Swapfiets de fiets. Als dit niet binnen 10 minuten mogelijk is dan krijgt u een andere werkende fiets mee. Zo blijft u altijd mobiel.

Direct inloggen

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over Ikwilmobiliteit of de mogelijkheden van ons concept? Wij vertellen u er graag meer over.